Burkānu kūka

Ar šo burkānu kūku, jūs uz galda noliekat svētku kārumu. Sīrupvafeles, kas sajauktas ar mīklu, rada pārsteidzošu garšas kombināciju. Papildus burkānu kūku var dekorēt ar figūrām/formām, kuras varat viegli izgriezt no sīrupvafelēm.

SASTĀVDAĻAS

  • 400 g burkāni (Nomizoti/Sarīvēti)
  • 100 g lazdu rieksti
  • 200 g kviešu milti
  • 4 olas
  • Šķipsniņa sāls
  • 200 g cukurs
  • 2 ēdamkarotes citronu sula
  • 50 ml eļļa (Neitrāla)
  • 1 tējk cepamais pulveris
  • 250 g biezpiens
  • 250 g sīrupvafeles

INFORMĀCIJA

  • Porcijas: 8

INSTRUKCIJAS

  1. Vispirms nomizojiet un sarīvējiet burkānus. Tad sajauciet kopā lazdu riekstus, miltus, cepamo pulveri un cukuru.
  2. Olām pievieno šķipsniņu sāls, citrona sulu un eļļu, masu sakuļ.
  3. Vienmērīgi maisot, pievienojiet sausās sastāvdaļas mitrajām sastāvdaļām. Sasmalciniet 175g sīrupvafeles un salieciet tās zem mīklas.
  4. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cepat mīklu ø20cm cepampannā apmēram 45 minūtes.
  5. Ļaujiet kūkai atdzist. Tikmēr biezpienu sajauc ar saldinātāju un izklāj uz kūkas. Sasmalciniet atlikušās sīrupvafeles vai izgrieziet mazos trušus un sirdis, un ar tiem izrotājiet kūku.

LAIKS

Sagatavošanās laiks25
Gatavošanas laiks45
Kopējais laiks70