Īru kafija ar sīrupvafeli

Sīrupvafele ar kafiju? Kā būtu virs kafijas? Šādi pasniegtā veidā, sīrups vafeles iekšpusē kūst un kļūst vienveidīgāks un patīkamāks. Ar šo gardo Īru kafiju, jūs varat pagatavot ballīti savā glāzē! Tikai ar dažām sastāvdaļām jūs varat pagatavot īpašu kafiju, kas izveido gardu desertu pēc vakariņām!

SASTĀVDAĻAS

  • 4 Sīrupvafeles
  • Putu krējums
  • 4 ēdamkarotes brūnais cukurs
  • 120 ml Īru viskijs
  • 500 ml kafija (Tiko vārīta un stipra)
  • Karameļu sīrups/mērce

NEPIECIEŠAMS

  • 4 karstumu izturīgas (Irish coffee) glāzes

INFORMĀCIJA

  • Porcijas: 4

INSTRUKCIJAS

  1. Uzsildiet (īru kafijas) glāzes, piepildot tās ar verdošu ūdeni un atstājiet tās nostāvēties.
  2. Sajauciet kafiju ar cukuru un kārtīgi samaisiet.
  3. Izlejiet ūdeni no glāzēm. Pēc tam siltās glāzēs ielej 30ml viskija (vēlams īru). Tas izraisa alkoholas nelielu iztvaikošanu, kas mīkstina garšu.
  4. Ielejiet kafiju un kārtīgi samaisiet.
  5. Pasniedziet ar sīrupvafeli uzliktu virsū krūzei, dekorējot to ar putukrējumu un karameļu sīrupu/mērci. Tas liks sīrupvafeles karamelei kust.
  6. Pēc 1 minūtes karamele ir mīksta un jūs varat noņemt putukrējumu no sīrupvafeles un ielikt to kafijā.

LAIKS

Sagatavošanās laiks5
Gatavošanas laiks5
Kopējais laiks10