Pankūkas ar sīrupvafelēm

Garšīga pankūka ar sīrupu, ievārījumu vai cukuru. Kuram tas nepatīk? Pankūkas var pagatavot visdažādākajās garšās ar katra personīgo garšas izvēli. Šeit recepte ar sīrupvafelēm.

SASTĀVDAĻAS

  • 150g grieķu jogurts
  • 75g pilngraudu milti
  • 1 ola
  • 1 tējk cepamais pulveris
  • 1 tējk ābolu sīrups
  • 4 sīrupvafeles

INFORMĀCIJA

  • Porcijas: 2

INSTRUKCIJAS

  1. Lai pagatavotu mīklu, bļodā sajauc visas sastāvdaļas izņemot sīrupvafeles. Mīkla ir izturīgāka un kļūst nedaudz stiprāka, ja kādu laiku ļaujat tai atpūsties ledusskapī. Tam pietiek ar stundu, bet var arī ilgāk.
  2. Sagrieziet sīrupvafeles mazos gabaliņos.
  3. Uzkarsejiet pannu, bet tajā nelej sviestu vai eļļu. Labi uzsildiet panu un pēctam uzlieciet uz vidēju karstumu. Ielieciet pannā 4 vai 5 kaudzes mīklas ar karoti un ievietojiet dažus sīrupvafeļu gabalus uz katras mīklas kaudzes.
  4. Pēc 1,5 – 2 minūtēm mēģiniet izmantot lāpstiņu, lai redzētu, vai varat viegli nokļūt zem pankūkas. Ja tas izdodas, apgrieziet pankūku un ļaujiet tai cepties vēl vienu vai divas minūtes. Pasniedziet ar papildu ābolu sīrupu vai vaniļas saldējuma kausiņu. Tādā veidā, jūs varat pagatavot gardu desertu.

LAIKS

Sagatavošanās laiks10
Gatavošanas laiks5
Kopējais laiks15