Sīrupvafeļu kūka

Svaigi ceptas kūkas smarža, ko tikko izņēmāt no krāsns. Vai varat iedomāties? Bet ne tikai jebkura kūka, svaiga sīrupvafeļu kūka. Dekorēta ar karameli un popkornu, īsta svētku kūka! Tātad, paņemiet cepšanas traukus no skapja, uzkarsējiet cepeškrāsni un sāciet gatavot šo vienkāršo recepti. Jums patiks!

SASTĀVDAĻAS

  • KŪKAI
  • 200g pašceļošie milti
  • 200g sviests
  • 200g cukurs
  • 1 iepakojums vaniļas cukurs
  • 4 olas
  • 4 sīrupvafeles
  • 2 ēdamkarotes karameļu mērce/sīrups
  • 50g popkorns

SASTĀVDAĻAS

  • VIRSKĀRTAI
  • 125g saldais krējums
  • 3 ēdamkarotes karameļu mērce/sīrups
  • 3 sīrupvafeles
  • 50g popkorns

INFORMĀCIJA

  • Porcijas: 10

INSTRUKCIJAS

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Kūkas formu iesmērējiet ar sviestu un izklājiet ar cepamo papīru.
  2. Cukuru, vaniļas cukuru un sviestu sajauc, līdz cukurs pilnībā uzsūcas sviestā. Pa vienai pievieno olas. Tagad pievieno pašceļošos miltus, līdz iegūstat vieglu un gaisīgu maisījumu.
  3. Sagrieziet sīrupvafeles gabaliņos un sajauciet tās ar 1 ēdamkaroti miltu. Pievienojiet kūkas mīklai kopā ar karameļu sīrupu un popkornu. Visu samaisa kopā ar lāpstiņu un ielej mīklu kūkas formā.
  4. Ielieciet kūku cepeškrāsnī uz 45 minūtēm. Izmantojiet iesmu, lai pārbaudītu, vai kūka ir gatava. Kūka ir gatava, kad iesms ir tīrs. Ļaujiet kūkai pilnībā atdzist uz režģa.
  5. Visbeidzot pagatavojiet virskārtu. Saldajam krējumam pievienojiet 2 ēdamkarotes karameles un sakuliet līdz stingrai masai. Kūkas virspusi iesmērē ar gatavo masu. Sagrieziet sīrupvafeles gabaliņos un izdekorējiet kūkas virskārtu kopā ar atlikušo karameli un popkornu.

LAIKS

Sagatavošanās laiks15
Gatavošanas laiks45
Kopējais laiks60