Sīrupvafeļu pīrāgs

Nav jāsvin svētki, lai palutinātu sevi ar sīrupvafeļu pīrāgu. šo garšīgo pīrāgu var ēst jebkurā laikā kā uzkodu vai deseru. Mīksta plāna pamatne, kas piepildīta ar gardu krēmu, kas pagatavota ar sīrupvafelēm. Dekorācijām izmantojam putukrējumu, karameļu sīrupu un uz pusēm pārgrieztas sīrupvafeles.

SASTĀVDAĻAS

  • PĪRĀGA PAMATNE
  • 200g kviešu milti
  • 11g sausais raugs
  • Sķipsniņa sāls
  • 30g sviests (istabas tempretūrā)
  • 2 ēdamkarotes cukurs
  • 1 olu dzeltenums
  • 100ml piens (remdens)

SASTĀVDAĻAS

  • KRĒMS
  • 500ml piens
  • 2 tējk vaniļas aromatizētājs
  • 75g cukurs
  • 2 olu dzeltenumi
  • 45g kukurūzas ciete
  • 2 sīrupvafeles

SASTĀVDAĻAS

  • DEKORĒŠANA
  • 250ml putu krējums
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • 50g karameļu sīrups
  • 4x 1/2 sīrupvafeles

NEPIECIEŠAMS

  • Pīrāga forma
  • Blenderis

INFORMĀCIJA

  • Porcijas: 10

INSTRUKCIJAS

  1. Sīrupvafeles priekš krēma samaļ blenderī.
  2. Pannā uzsilda 450ml piena līdz vārīšanas tempretūrai.
  3. Bļodā samaisa atlikušo pienu ar kukurūzas cieti līdz tā kļūst viendabīgā masā. Pievieno vaniļas aromatizētājju, cukur un olu dzeltenumus.
  4. Ieliej pusi karsta piena cukura – olu maisījumā un labi samaisa. Tad ieliej to atpakaļ pannā ar atlikušo pienu.
  5. Masu uzvāra un turpina maisīt, līdz tas sabiezē. Pēc tam noņem no karstuma.
  6. Pievieno sīrupvafeļu drupačas un samaisa kopā. Ielej mīklas krēmu seklā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi tieši uz krēma un atstāj to ledusskapī atdzist.
  7. Pīrāga pamatnei sajauc miltus un cukuru. Izveido vidū caurumu un pievieno pienu, sviestu, olu dzeltenumu un raugu.
  8. Vispirms sajauc škidrās sastāvdaļas un pēc tam pakāpeniski samaisa miltus un cukuru, līdz izveidojas viendabīga masa.
  9. Pievieno sāli un mīca apmeram 5 minūtes.
  10. Mīklu ieliek bļodā ar miltiem noziestiem sāniem, pārklāj ar pārtikas plēvi un astāj siltā vietā uzrūgt uz 1 stundu.
  11. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pīrāgu veidni iesmērē un apber ar miltiem. Mīklu izrullē aptuveni 0,5cm biezumā un ar to izklāj pīrāga formu.
  12. Apgrieziet atlikušo mīklu no malām un ieduriet caurums mīklas apakšā. Ja jūsu cepamajai formai nav paceltas pamatnes, izmantojiet cepamās pupiņas, lai apturētu pamatnes paceļšanos.
  13. Pīrāga pamatni cep 180 grādos 20 minūtes. Izņemiet pīrāgu no formas un atstājiet atdzist uz režģa. Ja nepieciešams, noņemiet cepamās pupiņas.
  14. Pīrāga pamatni liek uz pasniegšanas trauka. Mazliet samaisiet krēmu un piepildiet pamatni.
  15. Uz krēma uzzīmejiet līnijas ar karameļu sīrupu.
  16. Dekorējiet krēmu izveidojot “rozes” gar pīrāga malu.
  17. Pārgrieziet sīrupvafeles uz pusēm un ievietojiet tās dažās putukrējuma “rozēs”. Pirms pasniegšanas sīrupvafeļu pīrāgu uzglabājiet ledusskapī, tas saglabās mīklas krēmu stingru.

LAIKS

Sagatavošanās laiks120
Gatavošanas laiks20
Kopējais laiks140